utorok 21. januára 2014

YANKEE CANDLE...alebo ako sa začal príbeh najznámejšej sviečky na svete :)

YANKEE CANDLE určite všetci dobre poznáte.. nie je to novinka na trhu, má dlhú predlhú históriu. Aj keď, na náš trh sa dostala len možno asi  pred rokom...

Tento voňavý zázrak u nás vyvolal ošiaľ, rovnako ako v USA keď sa začal v roku 1982 predávať v malom obchodíku v starých papierňach v Massachusetts... Ale ako sa to vlastne celé začalo? poznáte už ten príbeh so smutným chlapcom bez koruny čo chcel mamičke darovať na Vianoce pekný darček? áno? nie? nevadí .. tu je :) 

Všetko sa to začalo v decembri 1969, spomína Mike Kittredge, zakladateľ Yankee Candle.

„Bylo mi šestnáct a měl jsem problém: do Štědrého dne zbývalo jen pár dní a já neměl ani vindru. Absolutně jsem netušil, jak pořídit mamince dárek, ale pak jsem dostal nápad. Sesypal jsem svoje dětské voskovky a našel prázdnou krabici od mléka. Pastelky jsem rozpustil v hrnci na sporáku, nalil do kartonu a přidal knot, co jsem si „vypůjčil“ ze svíčky v jídelně. Kousky vosku, které z té chuděrky odpadly, jsem přisypal taky a za pár hodin už na kuchyňském stole trůnila moje první svíčka.


Mike ju predal susedke, ktorej sa, tak ako ostatným veľmi zapáčila. Za zisk kúpil poriadne parafíny a vosk, a tentoraz vyrobil sviečky dve... Jednu pre mamu k Vianociam , a druhú.. zase predal.. a už viete asi ako to pokračovalo :)
Během čtyř let se z koníčka stalo podnikání. Bloky vosku a krabice s hotovými svíčkami zaplnily celou garáž v domě mých rodičů a jim docházela trpělivost. Svůj jsem byznys přesunul do bývalých papíren nedaleko Holyoke v Massachusetts. Ještě asi rok jsem pracoval sám. 
Kolem roku 1982 společnost Yankee Candle zaměstnávala asi 30 dělníků. (!!!!)

V roku 1983 Mike otvoril Yankee obchodík na vidieku v S. Deerfield

Pochybnosti o tom, jak se podniku povede na venkově, šly rychle k ledu. Na parkovišti před továrnou byl v den otevření doslova nával. 
A všechno to začalo dárkem pro maminku…“

Viem, viem.. vypisujem tu tirády.. ja osobne som veľkým milovníkom yankee aj keď doma mám len 2 vosky, 2 tie s knotom a jeden malý housewarmer .. :p ale na viamoce som ich kupovala celej rodine takže teraz uvažujem že im ich čorknem :D
pac a pusu ... S
PS:moja favourite yankee je tá čierna black coconut ale úplne najviac TOP je Salted Caramel, ktorú mám práve v tom sloníkovi , kto má rád veľmi sladké veci a tabak, príde si na svoje :D ( nosila som ju asi týždeň v peračníku a asi mesiac na to mi ho mama očuchala s výrazom: TY FAJČÍŠ??!!!!???!! :DDDnie mami, to len yankee candle je super :* )



prosím nehambite sa a nechajte svoj názor dolu v komente, nemusíte šetriť ani kritikou, ani chválami ( :D) ... #tešing 






Yankee eshop:http: //www.yankeesviecky.sk/index.php/sk/



8 komentárov :

  1. Ja tiež milujem Salted Caramel! Minule som ale v Panta Rhei voňala Beach Sand a skoro som odpadla. :D Úplný must-have na leto! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Beach Sand je super,to bola vlastne moja prvá yankee, aj keď len vosk... :) minule som v tvojom príspevku videla ten yankee domček na vosky.. je tiež z pantha rhey? :)

      Odstrániť
    2. Áno ale v Maxe som videla ešte taký lepší biely keramický, lebo tento môj sa mi zdá nejaký labilný. :D

      Odstrániť
  2. najlepsie su beach walk a honey blossom :) ale napr vona soft blanket mi zacala smrdiet asi po tyzdni :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. súhlasím :)a honey blossom som kúpila kamarátke na Vianoce a doteraz ju ospevuje :))

      Odstrániť
  3. Ahojte baby, viem kde zoženiete sviečky Yankee Candle za outletovú cenu, ak máte záujem napíšte mail na minarovicova.lucia@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

Translate